Begagnad lagerinredning – miljövänligt, ekonomiskt och effektivt

Du behöver inte köpa nytt bara för sakens skull – tvärtom! Begagnad lagerinredning har kvar sin fulla lastkapacitet och funktionalitet. Att investera i begagnad lagerinredning är inte bara ekonomiskt fördelaktigt, du sparar även på viktiga naturresurser genom att ta tillvara på material som redan finns producerat. Samtliga av våra begagnade pallställ och hyllställ är noggrant kvalitetssäkrade innan de hamnar tillgängliga på vårt lager.

Gemo utvecklar
Robban på lagret

Så arbetar vi på Gemo med begagnad lagerinredning

Handel med begagnad lagerinredning har varit ett koncept i Sverige sedan 1970-talet, viket innebär att tillverkningen av pall- och hyllställ har funnits längre än så. Det har resulterat i att det finns en uppsjö av olika tillverkare och fabrikat i omlopp på svenska lager. Det finns också lika många erfarenheter och tankar om vad begagnad lagerinredning är och vad de har för skick. Tankar så som ”Är produkterna godkända? Uppfyller begagnade pallställ och hyllställ gällande krav? Jag tror jag köper nytt istället, så vi vet att de håller måttet…”

Det som gör Gemo unikt är att vi står ut när det kommer till ansvar och kvalitet. Allt vi väljer att köpa in från kunder som avyttrar sina lagerinredningar går igenom samma hårda process och kravställningar som nya gör, innan vi levererar ut produkterna igen. Vi säkerställer att allt är helt och rätt. Lagerinredningen måste även efterleva gällande standarder och tillverkares ursprungliga bruksanvisningar.

Handlar du begagnade pallställ och hyllställ av Gemo, så kan du vara trygg med att det är godkända produkter som levereras. De är hela och skicket deklareras i våra offerter och ingående komponenter och sammansättning av dessa är enligt ursprunglig tillverkares anvisningar.

Vill du veta mer?

Checklista – Att ha koll på när du köper begagnad lagerinredning

Så när du som brukare nu sitter och funderar på att köpa in begagnad lagerinredning, så finns det ett par saker vi vill att du har koll på, oavsett om du skall komplettera befintliga pall- och hyllställ eller bygga en helt ny anläggning.

  • Blanda inte fabrikat – Många olika fabrikat går rent fysiskt att blanda, detta på grund av att stolparnas hålbild och håldelning är snarlika, tillsynes nästan identiska. Detta skall undvikas då det helt enkelt är olika pall- och hyllställ som inte har tagits fram i syfte att komplettera med andra fabrikat, ingen kan ta ansvar för att de mixas. Man kan och får blanda nytt och begagnat, så länge det är samma fabrikat och typ av pallställ.
  • Se till att stolpar och stag är korrekta enligt montage- och bruksanvisning från tillverkaren. Denna dokumentation skall en begagnatleverantör kunna uppvisa. Det gäller även om pallstället är tillverkat på 1980-talet och tillverkaren kanske inte ens finns kvar som företag.
  • Det skall inte bara vara rätt sorts stag i en gavel, de skall även sitta i rätt läge för att klara de belastningar som anges i dokumentationen.
  • Din anläggning skall besiktigas årligen – Det är viktigt att allt blir dimensionerat rätt.
  • Anläggningsskylt skall sitta på pallstället, då det är viktigt att anläggningen blir rätt levererad med rätt komponenter.

Viktigt att veta när du köper begagnad lagerinredning

  • Vad klarar balken av för vikter?
  • Vad klarar gavlarna av för vikter?
  • Vilket maxavstånd kan man ha mellan balkarna?
  • Hur mycket får man lasta varje sektion med?

Och kom ihåg: Inget skadat, inget blandat och montera korrekt! Detta måste stämma med de förutsättningar som brukare har på det lagrade godset.

Checklista för lagerinredningar